‘Para – mbrapa, e njëjta gjë është…’ debati te ligjet

0
142

Me debate u shoqërua mbledhja e N/komisionit ‘ad hoc’ për përzgjedhjen e kandidatëve jo gjyqtarë dhe jo prokurorë për Këshillin e Lartë Gjyqësor dhe për Këshillin e Lartë të Prokurorisë.

Aty, u paraqit lista me 9 avokate qe plotësojnë kushtet ligjore dhe socialistët kërkuan bashkëpunimin e deputetëve të opozitës, ndërsa këta të fundit, hodhën akuza se lista është e kapur.

Në komision, u lakuan emra që kanë mbajtur poste të rëndësishme shtetërore në kohën e diktaturës, si ai Fatmira Lulit, që sipas Autoritetit për Informimin mbi dokumentet e ish Sigurimit të Shtetit, rezulton të të ketë marrë pjesë si gjyqtare, në procese politike të zhvilluara deri para mesit të vitit 1991.

“Para mbrapa e njëjta gjë është”, tha deputeti demokrat Oerd Bylykbashi.

*Debat i ashpër te ligjet: Sikur qielli të puqet me tokën, nuk i bashkoj votat me ty!

*Debat në komision për kandidatin ‘Telefoni’, Bylykbashi: Po riktheni çorbën e prishur

 

Web Agency, Digital Agency, Web Development Agency

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here