Daily Mail shkrim për ariun e ”burgosur” në kafazin e Kopshtit Zoologjik, Tiranë (VIDEO)

0
194

Disa kilometra larg Tiranës në një restorant në malet e bukura të Shqipërisë mbahet i mbyllur në kafaz një ari i vetmuar dhe i dëshpëruar. Kjo është pasqyra që Daily Mail bën për ariun që me forcë është zhvendosur nga pylli duke u detyruar të jetojë brenda një kafazi dhe të argëtojë turistët që e vizitojnë.

‘’Ata filmojnë video me smartfonët e tyre, bëjnë selfie dhe nëse janë në humor e ushqejnë edhe me ëmbëlsira dhe patetina, ndërkohë që pronari ndonjëherë i jep birrë që ai të shuajë etjen. Humori i ariut Tomi është i luhatshëm. Ndonjëherë më të dëgjuar erën e ushqimit ai lëviz në drejtim të vizitorëve dhe i vështron ata me shpresën se do t’i japin diçka. Në raste të tjera ai lëviz i dëshpëruar në kafazin e tij të vogël duke goditur veten me gjymtyrët e tij’’, shkruan britanikja.

Një ekspert i kujdesit për kafshët shprehet se kjo sjellje agresive e Tomit vjen si pasojë e mbylljes së tij në kafaz 24 orë ne ditë. Dy vite më parë ai jetonte i lirë në male, ndërkohë që tani është i detyruar të argëtojë turistët brenda hekurave dhe i rrethuar nga mbeturinat.

Kliko për shkrimin e plotë

239273 366FA89D00000578-3698808-Tomi_is_one_of_about_80_brown_bears_thought_to_be_trapped_in_cag-a-58_1469009776859 366FA88900000578-3698808-The_restaurant_owner_was_unapologetic_about_Tomi_s_plight_Once_I-a-66_1469009777222  3523C69F00000578-3698808-_In_his_small_cage_he_is_unable_to_express_even_the_most_basic_n-a-61_1469009777044 3523CA8000000578-3698808-_This_situation_is_unbearable_for_the_bear_and_totally_unaccepta-a-62_1469009777112 3523CAAC00000578-3698808-They_take_videos_of_him_on_their_smart_phones_pose_for_selfies_a-a-59_1469009776871 3523CAB000000578-3698808-Zoologist_Thomas_Pietsch_of_the_London_based_campaign_group_FOUR-a-60_1469009776980 3523CCFA00000578-3698808-Later_as_Tomi_became_distressed_and_chewed_his_limbs_and_shook_h-a-64_1469009777151 3523D5E200000578-3698808-From_his_cage_which_is_full_of_litter_including_discarded_crisps-a-54_1469009776685 3523D12A00000578-3698808-An_animal_welfare_expert_said_it_is_the_result_of_extremely_mono-a-52_1469009776606 3523D44B00000578-3698808-Only_about_250_brown_bears_remain_at_large_in_the_poverty_strick-a-63_1469009777125 3523D13700000578-3698808-His_owner_blames_the_distressing_behaviour_on_boredom_but_insist-a-55_1469009776756 3523D18900000578-3698808-Crowds_flock_to_see_Tomi_the_brown_bear_in_his_home_a_tiny_cage_-a-57_1469009776791

 

Web Agency, Digital Agency, Web Development Agency

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here