Standard.al

LGBT vazhdon të ndezë debat, Mërtiri e Godole-Karajt: Konsiderohet sëmundje

0

Futja e seminareve në shkolla publike për çështjet LGBT ka shkaktuar mjaft debate në hapësirën publike shqiptare.

Mbrëmjen e shkuar, të ftuar në studion e ‘Ora News’, sociologu Ergys Mërtiri, Jonila Godole dhe aktivistja Xheni Karaj kanë debatuar ashpër me njëri tjetrin lidhur me këtë çështje.

Sipas Mërtirit dhe Godoles, të qenit ‘gay’ mund të konsiderohet edhe sëmundje, duke iu referuar disa psikologëve dhe psikiatrëve. Por Karaj kërcënoi se duke bërë një deklaratë të tillë edhe mund të gjobitesh.

Debati:

Godole: Pashë dy pika të cilat për mua janë propagandistike. E para thua që homoseksualiteti nuk është sëmundje dhe qëllimi është për të informuar njerëzit. Ka mjekë psikiatër që kurojnë grupe të caktuara homoseksualësh…

Karaj: Këtë nuk mund ta lejoj ta thuash. Sepse kështu na kthen mbas mijëra vite dhe u thua atyre prindërve që këto janë sëmundje dhe duhen trajtuar. Në vende të tjera gjobitesh me gjobë.

Mërtiri: Pranoj të gjobitem. Ka studiues dhe njëri prej tyre Jersey Statirnov thotë se nga 300 raste, gjysma e tyre janë kthyer nga homoseksualë në hetereseksualë  dhe unë e di që agjenda gay nuk e pranon këtë.

Godole: Xheni, nuk më lë përshtypje shumë të mirë mënyra se si shpreheni sikur jeni krenare për atë që jeni. Jeni njeri dhe jeni krenar. Unë nuk jam krenare që jam heteroseksuale, unë jam thjesht njeri. Kujdes me këtë që bëni, se kjo është propagandë. Nuk ka rëndësi se çfarë bëjmë secili nga ne…mënyra jo korrekte që po shpreheni tani.. Nuk e diskutojmë identitetin tonë përpara publikut.”

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.