Pothuajse çdo ditë ka informacione të reja dhe kontradiktore sa i përket dietave.
Një nga ushqimet që është diskutuar më së shumti është mishi i kuq,ku besohet se është shkaktar i disa problemeve të ndryshme shëndetësore . Megjithatë, shumica e këtyre tregimeve nuk ka asnjë bazë shkencore .
Ja pesë mitet e zakonshme ,që qëndrojnë për mishin e kuq :
1.Mish i kuq shkakton kancerin
Ky supozim ka të bëjë më me mënyrën e përgatitjes.Duhet pasur kujdes që mishi të jetë i freskët dhe gjatë pëgatitjes të mos piqet shumë. Megjithatë, nuk ka dëshmi mbi marrëdhëniet në mes të konsumimit të mishit të kuq dhe kancerit si sëmundje vdekjeprurëse.
2.Mishi i kuq shkakton probleme në sistemin e tretjes
Disa besojnë se mishi i kuq nuk ndikon mirë në sistemin e tretjes. Pork jo nuk ka asnjë bazë shkencore .
3.Shkakton sëmundjet e zemrës
Shpeshherë është thënë se mishi i kuq është i dëmshëm për sëmundjet e zemrës dhe diabetit , megjithatë , njerëzit kanë ngrënë mish për vite para se këto sëmundje të janë prezente në mesin tonë.E rëndësishme është konsumimi në sasi të moderuara dhe t’i shmangemi mishit të përpunuar .
4.Nga mish fitojmë peshë
Mishi i kuq përmbanë sasi të mëdha të kalorive , dhe për këtë arsye shumë njerëz mendojnë se konsumi i mishit të kuq shkakton mbipeshë. Megjithatë, mishi i kuq është një burim i shkëlqyer i proteinave , të cilat në të vërtetë të ndihmojnë në humbje peshë.
5.Mishi i kuq dëmton trupin
Disa besojnë se proteinat e shumëta të mishit janë të dëmshmë për kockat dhe veshkat. Edhe pse studimet kanë treguar se rritja e konsumit të mishit të çon në një humbje afatshkurtër të kalciumit , efekti afatgjatë në të vërtetë,është e kundërta .