Misteri i Kishës së Lacit…

0
357

Në vitin 1981 një grup ushtarësh nga toga e Drojës në Lac shkuan për të rrëzuar pjesën e mbetur të rrëthimit, në e  Kishën “Shën Ndoit” . për herë të parë shembja e kishës kishte ndodhur në 1967, kohë kur shteti komunist i asaj kohe i shpalli luftë besimit fetar.

Edhe pse një pjesë e godinës ishte shembur pjesërisht, besimtarët gjatë viteve shkonin ende, gjë që për regjimin ishte shqetësim. Për këtë motiv ushtarët morën irdhër për të prishur murët që mos të kishin mundësi banorët të bënin më pelegrinazh.

Pasi rrëzuan një pjesë të rrethimit, toga prej 32 vetash, mbeti e paralizuar nga mesi e poshtë, në mënyrë të pa shpjegueshme. Disa ushtarë u ndërguan nga reghimi për kurim në Austri për 6 muaj, ndërsa të tjerët në Spitalin Ushtarak të Tiranës.

Të gjithë mbetën me pasoja edhe pas një trajnimi intensiv për rreth 1 vit. Fenomeni mbeti i pashpjegueshëm dhe u vesh me mister.

Historia u përhap shpejt në Lac si dicka mistike…

Images Kisha_e_shen_Ndout_ne_Lac Kisha-e-lacit-640x340 kisha-rindertim

Web Agency, Digital Agency, Web Development Agency

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here