‘Mona Lisa e pullave’ kthehet në Britaninë e Madhe pas 143 vitesh nën masa të rrepta sigurie

0
979

Pulla më e rralë do të kthehet në Britani pas gati 143 vitesh.

Gajana Britanike 1c Magenta e prodhuar në 1856 është qujatur ndryshe ‘Mona Lisa e botës së pullave’ dhe besohet se është gjëja më me vlerë e bërë nga njeriu.

‘Vlen rreth 2.5 milion herë më shumë se ari 24 karat’, tha tregtari kryesor Stanley Gibbons – i cili bleu pullën për 8.3 milion dollarë në ankand në qershor.

Vula tetëkëndëshe do të shfaqet në dyqanin qendror të Londrës Stanley Gibbons pasi ishte pjesë e  koleksioneve në SH.B.A. për 143 vjet.

Pulla do të trasportohet për në Britani nën masa të rrepta kur të fluturojë në Heathrow.

Pastaj do të mbyllet në një qemer para se të shfaqet në një kornizë të porositur posaçërisht, për të me oksigjen zero.

Graham Shircore, shefi ekzekutiv i Stanley Gibbons, tha:

“Guiana Britanike 1c Magenta me të vërtetë është Grali i Shenjtë i filatelisë. Ne jemi të kënaqur që po e mirëpresim atë përsëri në tokën Britanike, ku shpresojmë të mbetet”.

Me përmasa 29 me 26 mm pulla është shtypur në të zezë në letër magenta dhe përmban një anije me tre shtylla .

Është e mbijetuara e vetme i një grumbulli të vogël të shtypur në ish koloninë britanike, Guiana Britanike – tani e njohur si Guajana – në 1856, pasi një anije nga Anglia, që mendohet se mbante 50,000 pulla, mbërriti me vetëm 5,000.

Web Agency, Digital Agency, Web Development Agency

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here