Standard.al

Ja pse meshkujt janë të fiksuar pas gjoksit të femrave

2

Ka qenë dhe mbetet e vështirë për shkencëtarët që të shpjegojnë saktësisht kuriozitetin e meshkujve për gjoksin e femrave. Një teori e re pretendon ta ketë gjetur këtë sekret.

Larry J. Young, profesor psikiatër në Universitetin Emory, i cili studion bazën neurologjike të sjelljeve shoqërore mendon se njerëzit e shfrytëzojnë qarkun e neuroneve, që fillimisht u zhvillua për të forcuar lidhjen mes nënës dhe fëmijës gjatë ushqimit me gji, për të forcuar lidhjen mes meshkujve dhe femrave.

E vërteta është se meshkujt i pëlqejnë fëmijët, por e dashurojnë gjoksin. Gjatë kohës që nëna ushqen me gji fëmijën, gjoksi i saj stimulohet duke ndryshuar formë. Ky proces neurokimik ka si qëllim të rrisë përqendrimin dhe vëmendjen e nënës tek fëmija i saj.

Studimet e viteve të fundit kanë treguar se tek njerëzit, ky stimulim i ndryshimit të gjoksit nuk ndodh vetëm në çastin e ushqimit të fëmijëve.

Kur një partner prek apo ngacmon gjinjtë e femrës, ky veprim shkakton çlirimin e një hormoni polipeptid, i cili sekretohet nga gjëndra e hipofizës dhe që shkakton kontraktime në mitër ose nxjerrje qumështi. Në këtë rast vëmendja e femrës përqendrohet jo më tek fëmija, por tek partneri duke forcuar dëshirën e saj seksuale për këtë person.

Arsyeja se përse meshkujt janë kaq të tërhequr nga gjoksi shpjegohet me faktin se ky veprim shkakton tek femrat një ndjenjë afërsie për partnerin, duke e bërë atë më të dëshirueshëm.

2 Comments
 1. dashamiri ddsf says

  Po, por frmrat nuke Jane mirnjohse qe medhkujt Ta puthim,masazhone,ledhatojn gjoksin e gtyre
  Madge mjsfton qe te preferojne veshtrimin e Sisave solkus lugut sisavev pose ti lapin apes Malone.
  Ne fund te fundi te kjolo pas pushers eshte kontrata qe hap rouge ,per vender qe nuke shifen
  Degjova nje mange Kosovar humoristike
  Oh mire dual o djal I RI/kame nje vend Dicka qe smudges me pa??????
  ;,,,,,kam dh molla per nden male/Pak me I perk qesin sherbet,,ky sherbet eshte I embed,….
  Nje vans nuke diti Si Ta joshte nje djal qe Ta preferont
  Vajza I mere nje document
  Due e cute ne solkus Malone
  Denali sublet Ta marred por vajza kundershton
  Ai nuke kishte ndermen Ta joshte
  Por ne moment e shhterngon nag mesi
  Nuke diet e perdrodhi djsali app dab ago
  Vic u ndodhe djali mbi famrene,
  Te dy te mikuptuare vijon mission…. per disa kohe,,
  Keshtu eshte Joshua
  Por site Jane me mashtruse se gjoksi
  Dido, o’s atavapo ato qe I Kane te shkruare
  Oki. Bjaki ben vagabonti thon italianet
  Por site e shkruare Jana me te predispozuare nag smundjet*
  ( dr Yocomo ophtalmikolog fetina glauoma)

  1. Luanesha says

   Se pari ti meso te shkruash e me pas na trego histori gjyshi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.