Kandidati për deputet i LSI-së: Do e çojmë buxhetin e shtetit rreth 650 mijë euro në vit

0
1

Kandidati për deputet në Tiranë për LSI-në, Edmond Haxhinasto, ka thënë se vendi ynë ka nevojë  për një formalizim të ekonomisë.

I ftuar në Ekopolitikë, ai ka treguar programin ekonomik të  LSI-së,  duke thënë se buxhetin e shtetit do e çojnë çdo vit rreth 650 mijë euro.

Edmond Haxhinasto: Ne kemi nevojë për një formalizim të ekonomisë, sot ekonomia jonë është 50% informale. Ne kemi thënë se çdo trasaksion privat do të jetë privat, kemi marrë të ardhurat e 750 familjeve që e kanë konsumin mujor rreth 250- 300 mijë lekë në muaj të vjetra. Vetëm nga formalizimi i tyre, nga pagesa e tvsh, dhe nga tatimi i fitimit për  këto biznese  që ushtrojnë këto lloj aktiviteti privat, përjashtuar atë publik, ne e çojmë buxhetin e shtetit rreth 650 mijë euro në vit. Kjo është një mënyrë kompensimi për të futur në buxhetin e shtetit ato të ardhura që do vijnë nga ulja e taksave. Kostoja e transaksionit do të ulet 5%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here