Çdo person e di se çfarë është ushqimi i shpejtë. Ritmi i jetës inkurajon njerëzit që të vlerësojnë shpejtësinë, thjeshtësinë dhe shijen e ngopur.
Për këtë arsye, edhe pse jemi të vetëdijshëm që nuk duhet të hamë në Fast Food-e, e kemi të pamundur t’u shmangemi.
Por janë disa “sekrete” që punonjësit nuk na i tregojnë… por ne tashmë ua zbuluam.
Koha e duhur për të shkuar në Fast Food
Koha e duhur për të shkuar në një Fast Food është koha mes 11:00- 13:00 dhe 18:00-20:00. Në këtë orar ndoshta mund të jetë pak e vështirë për të gjetur tavolinë, por është e duhura pasi atëherë serviret ushqim i freskët.
Nëse doni disa patate të skuqura të freskëta, porositini pa krip
Patatet qëndrojnë të freskëta nëse nuk i hidhet kripë menjëherë pas skuqjes. Ju porositini ato pa kripë dhe më pas hidhjani vetë sa të dëshironi.
Era e ushqimit është marketingu më i mirë që bëjnë Fast Food-et
Duke kaluar nga një vend i ushqimit të shpejtë, është e vështirë t’i rezistosh aromës joshëse të ushqimit të shijshëm. Kjo ndodh për një arsye. Shumë restorante përpiqen të sigurohen që aroma e gatimit të arrijë hundët e njerëzve jashtë. Disa vende lënë hapur dyert e tyre të kuzhinës me qëllim.
Koka Kola është më e lirë se çaji, sepse stimulon oreksin.
Në vendet e ushqimit të shpejtë, sodat zakonisht janë më të lira se çaji. Kjo është për shkak se ata duan që njerëzit të blejnë më shumë soda: Është e pamundur të shuani etjen me një soda të ëmbël (dhe do ta blini përsëri dhe përsëri). Gjithashtu, dioksidi i karbonit stimulon oreksin.
Nuk është një vendim i mirë të jeni të parët
Një përmirësim është një gjë e mirë, por jo kur bëhet fjalë për ushqim të shpejtë. Mos shkoni në vendet e ushqimit të shpejtë menjëherë pas kohës së tyre të hapjes: ata pastrojnë pajisjet e tyre të kuzhinës me kimikate që mund të qëndrojnë në makinat e kuzhinës dhe në mëngjes dhe të shkojnë direkt në ushqimin tuaj.
Ushqimi i shpejt ka më shumë kalori se 30 vjet më parë
Sot pjesët e ushqimeve tona të preferuara janë më të mëdha, dhe sigurisht kanë më shumë kalori. Një hamburger me djathë përmban 75% më shumë kalori krahasuar me “paraardhësin” e tij në vitet 1980. 20 vjet më parë patatet e skuqura ishin 2 herë më pak kalorike se sot, ndërsa pica ka 70% më shumë kalori.
Sasia e sheqerit në një milkshake tejkalon normën ditore që duhet të marrë çdo njeri me 2-3 herë
Milkshake është ndër pijet më të porositura sidomos në stinën e verës, por sasia e sheqerit në të kalon me 2-3 herë sasinë e nevojshme.
Çdo gjë është më e shijshme ta hash me duar
Sipas një studimi nëse një person ha me duar, pa pirunj dhe lugë, e shijon më shumë ushqimin, dhe sigurisht ha dhe më shumë. Fundja ky është dhe qëllimi i çdo biznesi.
Paisja për mbushjen e pijeve është shumë e pistë
Këto paisje janë të vështira për t’u larë. Imagjinoni sa bakterie, mikrobe dhe myk janë atje. Mjedisi me sheqer bën kushte shumë të mira për mikrobet.