1.Molla jeshile
Mollët janë një nga frutat më të zakonshme që ne konsumojmë. Ato janë të shijshme dhe relativisht të lira. Ky frut është i mirë për shëndetin tuaj, veçanërisht sepse përmban një fibër të tretshme të njohur për të rregulluar tranzitin e zorrëve. Përdoret gjithashtu për oreksin, mollët kanë pak kalori dhe disa studime tregojnë se konsumimi i disa mollëve në ditë mund të kontribuojë në një rënie të konsiderueshme në nivelet e kolesterolit, veçanërisht të ashtuquajturit “kolesterol i keq”.
2. Banane
Të pasura me vitaminë C, bananet nxisin sistemin tonë imunitar, duke
i mbrojtur trupat tanë nga ftohjet dhe "të dridhura" të tjera. Për më tepër,
bananet mund të ndihmojnë shumë gra që vuajnë nga mungesa e hekurit, në luftën kundër
kësaj duke promovuar humor të mirë pasi përmban serotonin. I pasur me kalium, bananet
ndihmojnë në rregullimin e presionit të gjakut, kufizojnë ngjarjet negative kardiovaskulare
dhe ndalojnë formimin e gurëve të veshkave. Bananet janë të lehta për tu tretur dhe të
pasura me fibra, të cilat nxisin tranzitin e zorrëve.
3.Limoni
Limonat janë të mahnitshëm për detoksim sepse stimulojnë aktivitetin në veshkat,
të cilat ndihmojnë në eliminimin e toksinave. Të pasura me flavonoide, limonat kanë
vetitë antioksiduese që mund të parandalojnë sëmundjet kardiovaskulare dhe plakjen
qelizore. lëngu i limonit është një aleat i madh nëse jeni më i ndjeshëm ndaj ftohjeve
ose dhimbjeve të fytit. Besohet se limonat, si hudhra, pastrojnë gjakun dhe lehtësojnë
sistemin e tretjes së disa shqetësimeve si diarreja.
4. Ananasi
Ananasi është një frut tropikale të dashur nga fëmijët dhe të rriturit
Ajo përmban bromelain, një enzimë që ka veti anti-inflamator, ato ndihmojnë në
përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe nxisin tretjen. Enzimi bromelain përdoret
në mjekësi për uljen e ënjtjes. Ky frut gjithashtu përmban vitamina A, B dhe C, duke
e bërë atë një fryt të shkëlqyer për të rritur sistemin imunitar, sistemin nervor dhe
kujtesën
5. Kajsi
Ky frut është i pasur me kalium, një kripë minerale që ndihmon në parandalimin e
hipertensionit dhe osteoporozës. Kajsi është i pasur me karotenoide, ushqyes,
antioksidantë që ndihmojnë në luftën kundër llojeve të caktuara të kancerit,
osteoartritit ose kataraktave. Është e Lehta, e ëmbël, e shijshme, dhe është
gjithashtu një burim i shkëlqyer i vitaminave A, C dhe E. Ka pak kalori,
kajsi gjithashtu ndihmojnë në lehtësimin e kapsllëkut.
6.Luleshtrydhe
Luleshtrydhet kanë veti anti-inflamatore, antimikrobike dhe antivirale që i bëjnë ato
një fryt të mirë për të na ndihmuar të qëndrojmë të shëndetshëm!
/STANDARD.AL