Shkrimi në kompjuter / 8 shkurtimet që i duhen të gjithëve por pak i njohin

0
1848

 

33Ctrl + C = Copy, Ctrl + V = Paste, janë shkurtesat e famshme të cilat çdonjëri nga ne i përdorë çdo ditë.

Por, a i keni përdorur ndonjëherë këto shkurtesa të cilat mund tu lehtësojnë shumë punët e juaja të përditshme?

 

  1. Hapni linqet në tab të ri me një klik

Nëse dëshironi të hapni një link në tab të ri më një klik atëherë klikoni mbi të me tastin e mesëm të mausit tuaj që në shumicën e rasteve është rrota e mausit.

 

  1. Bazat në Excel

F2 edito një fushë

 

Shift + hapësirë përzgjedh të gjithë rreshtin

 

Ctrl + Hapësirë përzgjedh të gjithë kolonën

 

Ctrl + Plus për të shtuar një fushë

 

Ctrl + Minus për të fshirë një fushë

 

Ctrl + 1 për të edituar formatin e një fushe

 

  1. Përsëritja e komandave në Excel

Nëse dëshironi të përsërisni komandën e fundit në Excel, atëherë përzgjidhni fushat ku dëshironi ta aplikoni dhe shtypni tastin F4, i cili përsëritë komandën e fundit.

 

 

  1. Snipping Tools (Veglat për Prerje)

Nëse dëshironi të merrni një imazh të caktuar në ekranin e kompjuterit tuaj shtypni tastin me ikonën e Windows dhe shkruani “Snipping” dhe shtypni enter dhe do tu shfaqen këto vegla me anë të të cilave mund të ruani një pjesë të caktuar të pamjes në ekranin tuaj.

 

  1. Kontrollet e Youtube

K = Pause dhe Play

 

L = 10 sekonda përpara

 

J = 10 sekonda prapa

 

  1. Kërkimi i imazheve

Në shfletuesin Chrome nëse shtypni shkronjën S në tastaturë dhe klikoni në një imazh me tastin e djathtë të mausit tuaj, atëherë google do të kërkoj imazhet të cilat janë të ngjashme me imazhin të cilin keni përzgjedhur, transmeton Express.

 

  1. Rrisni dhe zvogëloni përmbajtjen në shfletuesin tuaj

Ctrl dhe ‘+’ = rrit përmbajtjen

 

Ctrl dhe ‘-‘ = zvogëlon përmbajtjen

 

Ctrl dhe ‘0’ = kthen pamjen në madhësi normale

 

  1. Krijoni një Notebook urgjent

Hapeni një tab të ri në shfletuesin tuaj dhe tek pjesa ku shkruani ueb adresën vendoseni këtë kod dhe filloni të shkruani brenda në shfletues.

 

Web Agency, Digital Agency, Web Development Agency