Katër arsye pse nuk po i jepni fund lidhjes dhe pse ajo është bërë toksike…

0
214

Ju nuk jeni të lumtur në një marrëdhënie apo martesë, shpesh grindeni dhe asgjë nuk është si në fillim më. Sidoqoftë, edhe pse nuk jeni të lumtur nuk keni guximin të përfundoni një marrëdhënie jo të shëndetshme. Ka disa arsye të mundshme pse nuk doni të prishni një marrëdhënie të keqe.

Jini të sinqertë: A jeni i rraskapitur plotësisht nga situata e marrëdhënies? A ndiheni sikur vazhdimisht po ktheheni tek ish-i juaj, pa marrë parasysh sa jeni të pakënaqur? Po mendoni pse, pavarësisht lëndimit dhe zemërimit, një ndarje është thjesht e pamundur?

Pra, shumë njerëz vijnë në këtë pozitë ku, pavarësisht se janë absolutisht të mjerë, ata e mbajnë veten në një rreth vuajtjesh.

Pse vazhdoni të ktheheni tek ish-i juaj? Këtu janë pesë arsye të mundshme pse.

1. Ju doni ato ‘thërrime fati’

Ju gjithmonë ktheheni në ato momente kur gjithçka është e mrekullueshme.

Ndoshta po shikon fëmijët të hapin dhuratat e Krishtlindjes ose thjesht të shijojnë perëndimin e diellit. Ato momente ju kthejnë atje ku keni qenë në fillim të marrëdhënies kur keni qenë një ekip dhe e keni dashur njëri-tjetrin.

Këto momente janë shumë të fuqishme – ato ju bëjnë të ndaloni dhe të pyesni veten nëse një pushim është një ide e mirë apo ndoshta nuk ka shpresë se mund të zgjidhni diçka.

Ato të bëjnë të pyesësh nëse mund të kesh ndonjëherë momente të tilla me dikë tjetër, dhe ato momente lumturie janë të mrekullueshme.

Sidoqoftë, ato janë vetëm momente, apo jo? Momente në mes të kaosit me të cilin jetoni të dy.

Pra, po, vlerësoji ato momente, por pyete veten nëse ato momente ia vlejnë.

2. Nuk dorëzohen

Askush nuk dëshiron të heqë dorë nga asgjë, veçanërisht diçka aq e rëndësishme sa një marrëdhënie.

Kështu që ata mbajnë, duke besuar se, ndoshta me forcë të plotë të vullnetit, nëse nuk dorëzohen, gjithçka do të jetë mirë.

Është shumë e rëndësishme që të dy partnerët në marrëdhënie të luftojnë për të mbajtur marrëdhënien, që të mos jetë një përpjekje e njëanshme.

Shumë nga njerëzit e mi mbeten në një marrëdhënie të keqe, duke shpresuar se partneri i tyre do t’i dojë përsëri dhe se jeta e tyre së bashku mund të jetë e lumtur, jo ferri në Tokë.

Sidoqoftë, nëse partneri nuk ka mendim, heqja dorë mund të jetë opsioni i vetëm.

Mos harroni, heqja dorë është në rregull. Ndonjëherë asgjë nuk mund të bëhet për të shpëtuar një marrëdhënie.

Prishja e një marrëdhënie jo të shëndetshme nuk është një dështim, do të thotë që ju jeni mjaft i fortë për të hequr dorë nga diçka që e bën gjithçka të keqe dhe të ecni përpara drejt lumturisë dhe dashurisë.

3. I qëmdroni  zakonit dhe  i përmbaheni traditës

Një nga arsyet që nuk mund të qëndroni larg njëri-tjetrit, edhe pse nuk po bëni mirë, është për shkak të zakoneve dhe traditës.

A ka gjëra që ju dhe partneri juaj keni bërë gjithmonë së bashku, të cilat duken të pamundura të hiqni dorë?

Pavarësisht nëse janë të mëdha apo të vogla, ato shpesh janë të mjaftueshme për t’ju ndaluar të largoheni.

Pra, mos lejoni që zakonet t’ju mbajnë në diçka që ju bën të palumtur. Jeta është shumë e shkurtër!

4. Keni frikë të ndjeni dhimbje pas një zemre të thyer

Shumë njerëz nuk e kuptojnë se një nga arsyet që ata nuk bëjnë ndryshime – nëse është largimi nga një marrëdhënie, lëvizja në një qytet tjetër ose ndryshimi i punës – është sepse ata kanë frikë nga ndjenja e dhimbjes që mund të rezultojë.

Normalshtë normale të kesh frikë nga dhimbja – është çështje e mbijetesës. Pra, kur përballemi me diçka potencialisht të dhimbshme, si humbja e një marrëdhënieje, mbyllim veten. Truri ynë bën gjithçka që mundet për të ndaluar dhimbjen.

Mendoni se ku jeni për momentin. A është koka juaj plot me të gjitha llojet e mendimeve? Po rri apo po largohem? Çfarë ndodh nëse e bëj atë? A do të më duan përsëri? Po fëmijët? ”

Mendimet po rrotullohen, dhe ju jeni të rraskapitur dhe jeni lënë për të kërkuar përgjigje në internet.

Web Agency, Digital Agency, Web Development Agency

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here