Standard.al

Kreu i PD-së i përgjigjet Ramës: Anuloni 150 mln dollarë për 10 oligarkë…Ja propozimi ynë me 3 pika!

0

Kryetari i Partisë Demokratike Lulzim Basha i është përgjigjur kryeministrit Rama duke nxjerrë një plan konkret me tre pika për emergjencën që po kalon vendi.
Në emër të opozitës, Basha thotë se mbështesim çdo përpjekje për të ndihmuar njerëzit e goditur dhe ne kemi vullnetin për të ndarë idetë dhe planet tona me këdo që ka dëshirë të dëgjojë.

 

DEKLARATA E BASHËS

Përgjatë këtyre ditëve të vështira, qëndrimet tona kanë qenë konstante. Ne mbështesim çdo përpjekje për të ndihmuar njerëzit e goditur, dhe ne kemi vullnetin për të ndarë idetë dhe planet tona me këdo që ka dëshirë të dëgjojë.
I bëj thirrje atyre që po e përdorin këtë kohë dhimbjesh dhe vuajtjesh për axhendën e tyre politike, ta fokusojnë energjinë dhe vëmendjen tek ata që kanë më shumë nevojë se kurrë për ndihmë!
Për këdo që ka vullnetin të dëgjojë, ky është propozimi ynë në këtë fazë të emergjencës:
1. Angazhimi dhe organizimi nga shteti i mbi 500 inxhinierëve që kanë shprehur gatishmërinë për të kontribuar vullnetarisht, me qëllim përshpejtimin e vlerësimit të banesave.
2. Vlerësimi me urgjencë i banesave të dëmtuara dhe dëmeve të shkaktuara.
3. Qeveria, në kuadër të gjendjes së fatkeqësisë natyrore, të anulojë me efekt të menjëhershëm rreth 150 milionë dollarë të planifikuara për t’iu dhënë 10 oligarkëve dhe këto fonde t’u akordohen mijëra familjeve në nevojë, për riparimin dhe rindërtimin e banesave të dëmtuara apo të shkatërruara.

Whatsapp Image 2019 12 02 At 18.47.40

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.