Standard.al

Lëshohet alarmi, anija Sarandë-Korfuz pëson defekt në mes të detit

0

Ndërkohë vijon krehja e zonës së kanioneve për tu siguruar që nuk ka persona të tjerë që mund të kenë nevojë për ndihmë.

Anija “Saranda Expres” me flamur shqiptar, e cila bën linjën e Korfuzit në orën 16:45 ka pësuar defekt në sistemin e drejtimit dhe ka dhënë sinjalin SOS.

Ajo është zhvendosur në afërsi të zonës së Kasiopit,  në veri të ishullit te Korfuzit.

Prane anijes Saranda Expres ka shkuar edhe anija tjeter e linjës Sarande -Korfuz, REINA 2 për të dhënë ndihmën e saj.

Në anije ndodhen 27 pasagjerë dhe 2 automjete.  Kapiteneria e Portit Sarandë ka komunikuar me anijen dhe autoritetet e portit Korfuzit të cilat po dërgojnë rimorkiatorët për ta tërhequr drejt portit të Korfuzit.

Drejtoria e Përgjithshme Detare ka bërë me dije se nuk ka asnjë dëmtim apo problem për pasagjerët në bordin e mjetit lundrues.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.