Standard.al

Mustafaj: Nuk bëhet qameti nëse Rama ikën nga qeveria

0

Masiviteti është një lloj etaloni matës për protestat e opozitës. Të tillë e sheh analisti Besnik Mustafaj atë çfarë po ndodh. I ftuar në emisionin “Kjo Javë” në News24, Mustafaj duke iu referuar sekuencave të dhunës nga protestat e kaluara tha se deri tani çdo gjë është brenda parametrave normalë, duke kujtuar protestat në Paris, Milano etj. Sipas tij nuk ka zemërim me të mërmëritur.

“Unë besoj se protestat në përgjithësi në demokraci janë motor që prodhojnë zhvillim. Edhe në vendet më të zhvilluara protestat janë pozitive. Në kontekstin konkret, protesta është e domosdoshme pasi kryeministri është refraktar dhe jo lexues i realitetit në mënyrë që të nxjerrë konkluzione dhe të mbajë qëndrime. Unë besoj se protesta do jetë më e madhe po të paktën sa protesta tjetër.
Sigurisht që protesta matet me masivitetin. Gjatë gjithë këtyre viteve 30 vjet që bëj jetë publike kam qenë partizan i paqes, i qetësisë. Unë kam leximin tim për masën e dhunës. Nuk ka zemërim me të mërmëritur. Sa akte dhune janë parë në protestat e mëparshme janë brenda parametrave të një zhvillimi demokratik. Kemi parë jelekverdhët në Paris, protestat për G8 në Milano etj. Janë brenda parametrave të pranueshme. Po flasim për protesta ku marrin pjesë 100 mijë vetë. Unë besoj se nuk ka vend për alarm”, deklaroi Mustafaj.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.