Financa ime

Arti drejt kërkimit për një karrierë të re

Nëse keni problem me punën tuaj aktuale, kërkimi për një karrierë të re mund të jetë përgjigja e duhur, megjithatë, përpara se të vendosni...

AKKP/ Vendimi, kompensimi nga ALUIZNI, si përfitohet

Si duhet të jetë prokura që do të dorëzohet pranë AKKP-së Procedura e plotë për kompensimin e ish-pronarëveAgjencia Kombëtare për Kthimin dhe Kompensimin e Pronave...

“Po vjen epoka ku çdo gjë do të jetë falas”

Në çastin e triumfit të tij të fundit, kapitalizmi do të njohë vdekjen më të hijshme. Kështu mendon eseisti dhe këshilltari politik Jeremy Rifkin....

Arsyet pse po dështon euroja. A rrezikohet leku?!

Herën e fundit që dollari kishte me shumë vlerë sesa euroja, ishte në dhjetor të vitit 2002, vetëm 3 vite pasi monedha e përbashkët...

Këshillat për të papunët

Ofroni vullnetarizëmVullnetarizmi mund të rrisë shanset tuaja për t’u punësuar, në qoftë se tregoheni strategjikë në lidhje me të. Gjeni një vendase jofitimprurëse në...

Kompanitë e sigurimeve, rriten dëmet që u paguhen individëve

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare ka njoftuar dje se tregu i sigurimeve vazhdon trendin rritës sa i përket totalit të të ardhurave të gjeneruara. Të...

Lidhja e ekonomisë me politikën dhe domosdoshmëria e reformave strukturore

Paaftësia e qeverive për të vepruar me vendosmëri në adresimin e problemeve të rritjes ekonomike, punësimit dhe sfidave të shpërndarjes së burimeve është shfaqur...

Çfarë nuk dimë për paratë tona

Sa shumë merrni vesh nga paratë? Për ta ditur, provoni t’u përgjigjeni këtyre tri pyetjeve: 1) Supozoni që keni 100 euro në një llogari...

Financat, markat që “zotërojnë” jetën e njerëzve

Kemi hyrë prej kohësh tashmë në një epokë në të cilën këta gjigantë privatë janë më të fuqishëm se shtetet-kombe. Unctad (Agjencia e Kombeve...

Bizneset, shlyhen detyrimet e prapambetura

Ministria e Financave deklaroi se deri më tani, ka paguar rreth 40.5 miliardë lekë për të gjitha kategoritë e përfshira në Strategjinë e Shlyerjes...

Kryesore