Thursday, July 25, 2024

Financa ime

Ristiloni veshjet që keni , nëse nuk keni mundësi për të blerë të tjera

 Nuk keni mundësi për të blerë rroba të tjera dhe ju duket sikur keni mbetur vetëm me të njejtat rroba gjithë kohës . Disa...

Me buxhet të vogel mund të ftoni miqtë

Me një buxhet mjaft të vogël të gjithë mund ti ftojmë miqt tanë për të darkuar.Për fat të mirë, kam zbuluar disa truket për...

Mënyra praktike për të kursyer para

 Në kohën kur për krizë ekonomike flitet ngado dhe kur gjetja e një vendi pune e një pagë e rregullt është kërkesë e vazhdueshme,...

Udhëzimi i ri, kriteret për makinat që të kalojnë kolaudimin

Përmes një udhëzimi, Ministria e Transportit ka përcaktuar normat e reja të gazrave të prodhuara nga motorët, duke u nisur nga viti i prodhimit...

7 ndryshimet më të mëdha të punëkërkimit për punonjësit më në moshë

Këta njerëz kanë një vështrim të humbur në fytyrën e tyre. Është sikur ata duhet të mësojnë të ecin nga fillimi. Është e panevojshme...

Unaza e Madhe, familjet që do t’u paguhet qiraja

Qeveria ka publikuar listën e familjeve që përfitojnë qira nga Ministria e Transporteve dhe Enti Kombëtar i Banesave për shtëpitë që do t’u prishen...

Politika e divergjencës ekonomike

Bota karakterizohet gjithnjë e më shumë prej divergjencës – në performancën ekonomike, politikat monetare, e pra në tregjet financiarë. Divergjenca globale ka kontribuar tashmë...

Sigurimi vullnetar, sa duhet të paguajnë individët

Masa e kontributit që duhet të paguhet për sigurimin vullnetar nga personi i interesuar, është e barabartë me masën që paguhet për degën e...

Kontributet, kush duhet t’i paguajë, efektet në llogaritjen e të ardhurave

Subjektet juridikë e fizikë, edhe për efekt të deklarimit të pagesës së kontributeve të sigurimeve shoqërore dhe të sigurimit të kujdesit shëndetësor, regjistrohen në...

5 mënyra për të menaxhuar frikën e të folurit në publik

Pas pak minutash do të dilni në një program të një prej televizioneve kombëtare, për të mbajtur një fjalim. Nuk ndiheni fare të sigurt...

Kryesore