Krishti u Ngjall!”/ Besmitarët ortodoksë kremtojnë sot Pashkët

0
80

Krishti u Ngjall! Sot besimtarët ortodoksë festojnë Pashkët. Në mesnatën mes 4 dhe 5 Majit, besimtarët ndoqën meshën e Ngjalljes së Krishtit në Kishat dhe Katedralet e Shqipërisë.

Kryepiskopi i Gjithë Shqipërisë, Anastas Janullatos drejtoi meshën në Katedralen Ngjallja e Krishtit, me lutjet për paqe dhe mirësi.

Pas meshës, me qirinj të ndezur në duar, besimtarët u larguan për të dërguar në shtëpitë e tyre dritën e shpresës.

Kryepiskopi Anastas Janullatos ka dhënë mesazhin e tij për Pashkët, duke vënë theksin tek paqja, pas luftrave që janë hapur në botë.

Pashka është kremtimi më i madh i kalendarit liturgjik të Kishës Katolike Romake dhe të kishave të tjera të krishtera që kremtojnë Ringjalljen e Krishtit.

Kjo javë ishte Java e Madhe e Pashkës, ku çdo ditë ka temën e saj të veçantë

Web Agency, Digital Agency, Web Development Agency

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here