Media prestigjoze: Rama manipulon publikun përmes profileve të rreme në Facebook

0
4

Një nga armët më të forta të mazhorancës ka qenë dhe vazhdon të mbeten PR-i dhe rrjetet sociale.

Kanë qenë të shumta rastet kur kjo arritje e qeverisë dhe e kryeministrit Ram është “vlerësuar” dhe përdorur.

Por, përtej kësaj fasade duket se ekziston një realitet tjetër. Profilet e rreme të përdorura në faqe e ministrave apo vetë kryeministrit janë nxjerrë në pah nga disa media dhe në rrjetet sociale.

Screenshot_7

Një gjë të tillë është evidentuar edhe nga ish-punonjësja e Facebooku-ut, Sophie Zhang ka denoncuar përmes gazetës The Guardian kompaninë Facebook për mosveprim ndaj abuzimeve të qeverive me fushatat e profileve false.

Sipas saj, Facebook ka lejuar disa lidera të botës dhe politikanë të përdorin platformën për të gënjyer publikun ose për të sulmuar kundërshtarët, pavarësisht se ishte në dijeni të rasteve. Momentalisht Facebook ka 2.8 miliardë përdorues në gjithë botë dhe luan një rol të rëndësishëm në diskursin politik të pothuajse çdo vendi në botë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here