Pezullohet puna në aeroportin “Nënë Tereza”, punonjësi debat me Ballukun: Nuk mund t’ju presim pafundësisht

0
1

Ditën e sotme u ndërpre për disa minuta puna në aeroportin ndërkombëtar të Rinasit “Nënë Tereza”.

Shkak mësohet se është bërë një greve e kompanisë Albcontrol.

Kjo e fundit është shoqëri aksionare me kapital 100% shtetëror, pronë e Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes.

Ata kanë kërkuar një takim me ministren e linjës, Belinda Balluku, e cila ndoshta për shkak të angazhimeve elektorale është vonuar disa çka ka sjellë më pas një debat në telefon me një nga punonjësit.

Debati në telefon me ministren Balluku:

Punonjësi: Zonja ministre ne ju pritëm. Nuk mund t’ju presim pafundësi këtu

Balluku: Ore ti tani! E bëmë telefonatën bashkë apo flet kot tani? Jam rrugës, po vij. Shih telefonatën. Në 10 pa 10.

Punonjësi: Po pra, 10 pa 10.

Balluku: 10 pa 10 me 11 pa 10 sa bëjnë? 3 orë?

Punonjësi: Njerëzit janë në pamundësi për të pritur.

Balluku: Jam duke ardhur në Rinas. Lere 3 orëshin se është turp

Punonjësi: Po flasim për një orë e gjysmë, jo 3 orëshin.

Më pas, ministrja Belinda Balluku është parë duke u futur në ambjentet e AlbControl në Rinas nga ku ende nuk ka një deklaratë për mediat.

Takimi zgjati pak minuta dhe pa u arritur asnjë marrëveshje

KËRKESAT E PUNONJËSVE:

Rikthimi në punë i kontrrollorëve të hequr,

anullimi i vendimit të bordit më 24 prillit 2020,

një anëtar i sindikatës në bord,

transparencë finaciare

dorëheqjen e menaxhmentit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here