Christos Pappas ende i arratisur, kërkohet edhe në Shqipëri…

0
10

Nënkryetari i partizë naziste greke “Agimi i Artë”, Christos Pappas, mbetet i paditur në një kohë kur të gjithë të dënuarit nga partia e tij e shpallur organizatë kriminale tashmë janë transferuar në burgje për të vuajtur dënimin e tyre.

Mediat greke shkruajnë sot se bashkëpunëtori i ngushtë i Elias Michaloliakos ka zgjedhur të mos dalë para autoriteteve gjyqësore, pas dënimit të formacionit nazist dhe tani Policia greke po heton vendet e mundshme në të cilat ai mund të jetë strehuar.

Sipas informacionit të konfirmuar nga burime policore, ditët e fundit, zyrtarë të EL.AS hetuan dy baza dhe shtëpi në Shqipëri, me të cilat Christos Pappas kishte pasur kontakte dhe kishte ardhur në të kaluarën. Sidoqoftë, deri më tani nuk ka zhvillime.

Vihet re se disa ditë më parë avokati i Christos Pappas deklaroi se ishte i vetëdijshëm për vendimin e klientit të tij për të mos u dorëzuar tek autoritetet.

Në të njëjtin informacion thuhet se tre lidhjet e telefonisë celulare që Christos Pappas duket se ka përdorur janë të mbyllura ose nuk janë kryer telefonata dalëse. E fundit ishte  ditën e vendimit të gjykatës më 7 tetor me avokatin e vet Periklis Stavrianakis.

Në radhët e EL.AS. vlerësohet se nënkryetari i formacionit nazist nuk është arratisur nga Greqia.

Në fakt, konsiderohet mjaft e mundshme që ai të jetë i izoluar në një vend që e ka përdorur edhe në 2013, gjatë dy ditëve të kërkimit të tij para se të vendoste të dorëzohej.

Në çdo rast, Christos Pappas duket se ka studiuar arratisjen e tij në detaje që nga 1 tetori, kur u paraqit për herë të fundit në Stacionin e Policisë së Papagou-Holargos. Menjëherë pas vendimit të gjykatës, autoritetet kërkuan për gjurmët e tij, por ato humbën. Në fakt, hulumtimi madje arriti deri në Malin Athos dhe ishuj, por pa ndonjë rezultat pozitiv.

Kujtohet se i dënuari me 13 vjet burg dhe 8 muaj,  Christos Pappas, kishte kushte kufizuese të ndalimit të largimit nga vendi, heqje të pasaportës, paraqitje çdo muaj në stacionin e Policisë, ndalimin e lëvizjes jashtë Atikës dhe detyrim qendrimi gjatë natës në shtëpi.

Më pas, kushtet kufizuese u ndryshuan në praninë e tij një herë në stacionin e policisë dhe qëndrimi gjatë natës në shtëpinë e tij u shfuqizua.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here