Sa zgjat imuniteti te personat që kanë kaluar Covid 19? Çfarë thonë studimet, dhe a duhet ta kenë ata ”mendjen e fjetur”

0
8

Studimet e reja tregojnë se imuniteti i koronavirusit mund të zgjasë për disa muaj, dhe ndoshta edhe më gjatë. Tre raporte të sapo botuara sugjerojnë se shumë nga njerëzit që shërohen nga koronavirusi janë të mbrojtur për të paktën një periudhë kohe, dhe rastet e infektimeve deri më tani mund të numërohen me gishtat e dorës.

Studimet gjithashtu sugjerojnë që vaksinat e koronavirusit mund të jenë në gjendje të mbrojnë njerëzit për më shumë se vetëm disa javë. Njëri nga studimet zbuloi se njerëzit prodhojnë antitrupa kundër koronavirusit që zgjasin të paktën pesë deri në shtatë muaj.

“Ne kemi njerëz që janë imunë pesë deri në shtatë muaj jashtë,”, tha Deepta Bhattacharya, një imunobiolog në Universitetin e Kolegjit të Mjekësisë të Arizonës, për CNN.

“Ne konkluduam se antitrupat neutralizues prodhohen në mënyrë të qëndrueshme për të paktën 5-7 muaj pas infektimit me SARS-CoV-2”, shkruajti ekipi i tij në një raport të botuar në revistën Imuniteti.

Po ashtu, sipas studimit, njerëzit që ishin më të sëmurë kishin një përgjigje më të fortë imune ndaj koronavirusit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here