Meta: Këshilli Rajonal i Abrucios voton njohjen e arbërishtes si gjuhë zyrtare të pakicave në këtë rajon, kjo trashëgimi meriton të promovohet

0
12

Presidenti i Republikës Ilir Meta me anë të një postimi në “Facebook” shkruan se sot ka marrë vesh se Këshilli Rajonal i Abrucos ka votuar për njohjen e arbërishtes si gjuhë zyrtare të pakicave në këtë rajon të Italisë.

Postimi i presidentit Ilir Meta:

Me kënaqësi të madhe mora vesh lajmin se Këshilli Rajonal i Abrucos votoi sot njohjen e arbërishtes si gjuhë zyrtare të pakicave në këtë rajon të Italisë.

Mirënjohje Kryetarit të Bashkisë Arbëreshe të Villa Badessa, z.Simone Ballozo që inkurajoi dhe mbështeti konkretizimin e këtij vendimi tepër të rëndësishëm, që i forcon edhe më shumë marrëdhëniet e shkëlqyera të Shqipërisë me Italinë.

Është me rëndësi që trashëgimia e jashtëzakonshme kulturore arbëreshe, kjo pasuri e përbashkët e dy vendeve dhe popujve tanë, të mbrohet dhe promovohet.

Gjuha arbëreshe që flitet prej shekujsh duhet të vazhdojë të jetojë, ndaj ne mirëpresimin njohjen e saj si gjuhë zyrtare të pakicave edhe në rajonet e tjera të Italisë ku jetojnë arbëreshët. ??❤️??

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here