Rrahja e zemrës së vrimës së zezë surprizon shkencëtarët…

0
151

Rreth 600 milionë vite dritë larg Tokës, rrahja e zemrës së një vrime të zezë super masive mund të dëgjohet nga qendra e një galaksie.

Astronomët e detektuan sinjalin në 2007.

Më pas Dielli ynë e bllokoi vrimën e zezë dhe ‘rrahjen e saj të zemrës’ nga satelitët në 2011.

Kur më në fund mundën ta detektonin sërish ën 2018, me ndihmën e satelitit European Space Agency’s XMM-Newton X-ray, shkencëtarët u surprizuan kur panë se rrahja ishte ende po aq e fortë.

Zakonisht rrahjet e vrimave të zeza nuk zgjasin aq shumë kohë.

Kjo rrahje është e para e konfirmuar dhe më e gjata e zbuluar.

Web Agency, Digital Agency, Web Development Agency

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here