Maliqi: Koronavirusi dhe pasanikët (Rilindje)

0
5

Ne nje status ne facebook Lefter Maliqi godet me nje poezi mjaft te gjetur, mes vargjesh ai shkruan:

Të gjithë i kyçe
I mbylle në pus
Të marsha të ligat
O Korona Virus.

Na e ke bërë benë
Kërkon kokat tona
E bëre miletin
Të dhjes në pantallona.

Unë të heq kapelen
Dhe ti jap gjithë pikët
Se nuk llogarite
As dhe pasanikët

Ata pasanikë
Që bënin rehat
Ti u prishe planet
U dhjeve parat

Si të menderosur
Duke qarë me lot
E hapin sundukun
Si përdorin dot

Kujtuan se me to
Do bëheshin mbretër
Tani i përdorin
Në hale për letër

U’a dhjeve paranë
U’a ke dhjerë dëngun
Shtrengoje dhe ca
Sa ti pijnë lëngun.

Ua nxive floririn
Ua bëre me bojë
Dhe u the “zuzarë”
Të gjithë jeni njësoj

Ti nuk je virus
As anomali
Erdhe me mision
Nga një Perëndi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here