Basha i bën propozim Ramës: 150 mln dollarët e oligarkëve-t’u jepen njerëzve. A do ta dëgjojë kryeministri?????

0
11

 

Kryetari i opozitës Lulzim Basha, nga Durrësi, i ka propozuar Qeverisë një plan urgjent me tre pika për të përballuar krizën e krijuar prej tërmetit.

Basha tha: “Gjendja këtu është e mjerueshme, shumica e banorëve nuk ka marrë asnjë lloj ndihme. E dyta ka një pasiguri, sepse njerëzit nuk e dinë në mund të rrinë brenda, se kanë rënë muret, ka shkatërrim orendish dhe ata nuk e dinë ku do të shkojnë. Disa prej banorëve thonë se janë strehuar një ose dy net dhe pastaj janë nxjerrë.

Pra, mbizotëron kaosi.

Prioritare është ndihma ndaj njerëzve në nevojë. Ne po bëjmë gjithçka për t’i ndihmuar kryesisht nëpërmjet vullnetarizmit tonë si opozitë. Tani është koha për veprime urgjente dhe të mirëkordinuara.

Nga takimi që pata dje me specialistët, mësuam se kemi gati 500 specialistë për të dhënë kontributin e tyre vullnetarisht dhe propozoj një plan me tre pika: Organizimin e këtyre 500 inxhinjerëve për të përshpejtuar vlerësimin e banesave dhe që kontribuon për qetësimin mendor dhe shpirtëror.

E dyta, vlerësimi me urgjencë dhe ndarja në dy kategori kryesore; të banueshme dhe të pabanueshme.

Pika e tretë, të përdoret fuqia që ka qeveria në gjendjen e fatkeqësisë natyreore për të anulluar afro 150 milionë dollarë të planifikuara për dhjetë oligarkë dhe ato t’u akordohen njerëzve në nevojë. Këto i propozoj si kryetar i opozitës, si kryetari PD-së.”

Pra, le të përfitojmë nga kjo ofertë e inxhinjerëve shqiptarëve; këtë mund ta bëjë qeveria, shteti.

Të bëhet urgjent vlerësimi me angazhimin e tyre; dikush tha një javë, por le të bëhet në dhjetë ditë.

E treta, 140-150 milionë dollarët të planifikuar për oligarkët është plani me tre pika për njerëzit në nevojë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here