Këtë nuk e bëj dot kurrë, Berisha “zbulon” çfarë i kërkuan guvernatorët: Më të paimagjinueshmen!

0
8

Ish-kryeministri Sali Berisha i ftuar në emisionin “Tempora” në RTV Ora tha se për Reformën zgjedhore guvernatorët i kërkuan të shtonte një amendament në kushtetuese ku të vetuarit e vetingut të mos shkonin në Gjykatë Kushtetuese.

Sali Berisha: E pranuam reformën, e votuam reformën, por çfarë ndodhi?

Gurvernatorët më erdhën në zyrë dhe më kërkuan të paimagjinueshmen. Më kërkuan të shtoja një amendament në kushtetutë, në të cilën të themi se këta kobejtë, kavjet që vetohen të mos kenë të drejtë për të shkuar në Gjykatë Kushtetuese.

I thash unë kur të shkruaj këtë unë, shkruaj që ata janë kavje dhe jo njerëz, por unë këtë nuk e bëj dot kurrë.

Mund ta imagjinoni ju një kërkesë të tillë. Një gjë të tillë e kundërshtoi në mënyrë kategorike Lulzim Basha.

Pse ka përgjegjësi Edi Rama?

Metoda e kompozimit. Kur do të shkatërrosh diçka e fillon nga sipër dhe e rindërton, siç duam në nga sipër. Jo i thamë ne sepse kjo krijon vakum nga sipër dhe na lë pa gjykatë Kushtetuese. Ne jemi nga poshtë lartë. Ti shkoje gradualisht dhe shkoje duke zëvendësuar një nga një anëtarët e Gjykatës së Lartë, Kushtetuese dhe kishte mundësitë të mos e lije vendin pa Gjykatat e Larta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here