Meta tallet me nismën për shkarkim: Nuk e llogaris fare

0
17

Presidenti Meta është tallur sot hapur me nismën e Kuvendit për shkarkim, duke deklaruar ndër të tjera në intervistën për gazetaren Eni Vasili se “kjo s’është fare betejë për mua, as e llogaris fare si betejë. Gjëja më e parëndësishme që më ka ndodhur në jetë”.

PJESË NGA INTERVISTA

Gazetarja: Po ka një konflikt këtu. Qeveria rrëzon çdo dekret tuajin, nuk boton në Fletoren Zyrtare dekretet, çfarë mund t’i ndodhë më shumë një Presidenti?

Presidenti Meta: Ky nuk është konflikt, është çmenduri, sepse të shkelësh Kushtetutën, të mos zbatosh dekretin e Presidentit, të bësh një veprim të paligjshëm, siç thotë edhe raporti i OSBE/ODIHR-it, që në mënyrë të paligjshme nuk u botua dekreti i Presidentit në Fletoren Zyrtare, që është përgjegjësi e qeverisë dhe e Ministrisë së Drejtësisë, këto janë akte skandaloze të dhunimit të shtetit të së drejtës, aq më tepër që bëhen nga qeveria apo nga parlamenti, siç ishte veprimi me rezolutën ndaj dekretit. Pra, këto nuk janë çështje personale, këto janë raporte me shtetin.

Gazetarja: Por janë dhe personale. Kryeministri përplaset me Presidentin, po ata janë dhe persona Rama dhe Meta…

Presidenti Meta: Është përplasje e kryeministrit me ligjin, është përplasje e kryeministrit me Kushtetutën.

Gazetarja: Zoti President, Ju keni deklaruar se e keni takuar në Pallatin e Brigadave, por z. Rama sërish do që t’ju shkarkojë. Një takim për të cilin ai nuk flet. Ju flisni për këtë takim dhe Rama, jo. Si e shpjegoni këtë gjë?

Presidenti Meta: Ato që kam thënë janë muhabetet e korrikut e të gushtit, kalojmë te ndonjë gjë e re.

Gazetarja: Jam kurioze të di çfarë u diskutua aty? Mund të presim të reja rreth atyre takimeve? A janë përsëritur ato takime që atëherë?

Presidenti Meta: Këto kanë qenë takime para dekretit tim të datës 10 qershor me idenë për të gjetur një zgjidhje për të kaluar atë krizë pa përplasje, pa konfrontime dhe të caktonim një datë të re për zgjedhje gjithëpërfshirëse vendore. Pra, ka kaluar ajo kohë.

Gazetarja: Që atëherë nuk jeni takuar më dhe nuk ka patur tentativa ndërmjetësimi, paqtimi apo ulje në tryezë?

Presidenti Meta: Nuk kam asnjë arsye për t’u ndierë i armiqësuar me dikë dhe me askënd. Unë, jam këtu, jam në krye të detyrës.

Gazetarja: Një komision hetimor parlamentar, nuk është arsye?

Presidenti Meta: Nuk më shqetëson fare mua, se çfarë bën parlamenti, është e drejta e parlamentit. Mua më shqetëson çfarë bën Ilir Meta. Ilir Meta, mbron Kushtetutën në mënyrën më të qartë, më kushtetuese, më demokratike, më patriotike. Kaq! Gazetarja: A ndiheni person nën hetim zoti Presidenti?

Presidenti Meta: Zero! Hetim nga kush?

Gazetarja: Nga komisioni parlamentar.

Presidenti Meta: Hetim nga ata që, kanë shkelur nenin 155, që i kanë rrëmbyer në mënyrë të ndërgjegjshme dhjetëra miliona euro buxhetit të shtetit, qytetarëve shqiptarë? Që kanë shkelur parimin e barazisë së subjekteve para ligjit. Si mendon ti? Se nuk dua të përmend 100 raste të tjera. Duan të bëjnë propagandë, le të bëjnë propagandë. Në qoftë se dikush ua beson propagandën, le t’ua besojnë.

Gazetarja: A është kjo beteja më e madhe politike e jetës suaj?

Presidenti Meta: Jo, kjo s’është fare betejë për mua, as e llogaris fare si betejë. Gjëja më e parëndësishme që më ka ndodhur në jetë, në kuptimin personal. Për shtetin nuk është serioze, sepse për çfarë po hetohet ky President? Ky President po hetohet se ka nxjerrë dekret. Po çfarë punë ka Presidenti? Presidenti ka dy punë: Të japë mesazhe dhe të nxjerrë dekrete. Presidenti nuk mban asnjë përgjegjësi thotë Kushtetuta për aktet e tij gjatë detyrës. Aq më tepër që ky dekret i ka shërbyer vendit, i ka shërbyer demokracisë, i ka shërbyer paqes sociale.

Gazetarja: Sipas jush, se palët shohin në mënyra të ndryshme.

Presidenti Meta: Ka shmangur një konflikt, ka shmangur gjakderdhjen. Se këtu ka vetëm një palë, e cila ka konflikt interesi, se ai i donte zgjedhjet vetëm, me kandidatët e vet, me votuesit e vet. Kaq!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here