Zv/kryeministrja e Serbisë ka folur sot: Në tetor takohet Rama me Vuçiç e Zaev në Beograd

0
99

Strategjia e zhvillimit të përbashkët ekonomik, domethënë formimi i të ashtuquajturës “zonë e vogël si Shengen”, do të jetë një nga temat që zëvendëskryeministri i Qeverisë së Serbisë, Zorana Mihajloviç do të diskutojë me kryeministrat të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, përkatësisht Edi Rama dhe Zoran Zaev, në fillim të tetorit në Beograd.

“Secila prej këtyre vendeve të Ballkanit Perëndimor është shumë e vogël për të tërhequr investitorë globalë, pa të cilat nuk ka një rritje të vazhdueshme ekonomike. Sidoqoftë, së bashku, ne mund të jemi më konkurrues, në raport me BE-në dhe tregjet e tjera botërore, “tha Mihajlovic dhe u kërkoi vendeve të Ballkanit Perëndimor të krijojnë një strategji të zhvillimit të përbashkët ekonomik.

Ajo shtoi se të gjitha doganat e brendshme dhe barrierat kufitare në lidhje me transportin e mallrave dhe shërbimeve midis Serbisë, Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut duhet të shfuqizohen. “Komuniteti i Transportit, i cili vend u hap së fundmi në Beograd, mund të na mbështesë në këtë,” thuhet në komunikatë. Ajo vazhdoi duke thënë se do të ishte mirë që vendet e Ballkanit Perëndimor të harmonizojnë politikat e tyre infrastrukturore. “Ndoshta hapi i parë drejt këtij mund të jetë formimi i një rrjeti rajonal të ngarkuesve të automjeteve elektrike,” tha Mihajlovic dhe gjithashtu propozoi një sistem të unifikuar të mbledhjes së tarifave në autostradat në rajon i cili “do t’u mundësonte qytetarëve të vendeve tona të kalojnë rampat e numrave pa ndaluar.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019&mm=09&dd=25&nav_id=1595742

standard.al

https://www.serbianmonitor.com/en/serbia-albania-and-north-macedonia-to-form-a-small-schengen-like-area/

Web Agency, Digital Agency, Web Development Agency

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here