Ky është kuptimi i ‘SSSS’ afër biletës suaj të fluturimit…

0
96
  • Në kalimit në aeroport është i etiketuar ky kod të cilit i nënshtrohen udhëtarët për shqyrtim shtesë, duke i kushtuar atyre kohë dhe ndoshta fluturimin e tyre, nëse nuk arrijnë në aeroport sa më herët.

‘SSSS’ është për Zgjedhjen e Sigurisë Sekondare të Sigurisë dhe kjo është që Administrata e Sigurisë së Transportit, përdor për të shënuar disa pasagjerë që udhëtojnë në SHBA për shfaqje shtesë.

Ndonjëherë udhëtarët e përzgjedhur nga SSSS kërkohet të dorëzojnë më shumë informacione, siç janë informacionet e detajuara mbi planet e tyre të udhëtimit.
Dhe nëse është dikush nuk ka diçka në rregull sa i përket shtesave të sigurisë,ata nuk lejohen të fluturojnë, transmeton Indeksonline.
Sipas Associated Press, udhëtarët gjithashtu mund të marrin një “listë të përzgjedhur, nëse ata shpesh blejnë bileta me para të gatshme ose marrin fluturime të njëanshme në vend.
Nëse keni një pasaportë nga një vend si Irani, Kuba ose Koreja e Veriut, ju automatikisht shënohen si përzgjedhës për një kontroll shtesë, sipas një dokumenti të zbuluar nga TSA në vitin 2008.
Vetëm pse dikush ka ‘SSSS’ të shkruar në kalimin e kuponit kalues në aeroport, megjithatë nuk do të thotë se gjithsesi do të kenë një kontroll shtesë në çdo kohë.
Vetëm ata që futen në ‘listën e zgjedhjes’ do të marrin më shumë inspektime në mënyrë rutinore.
Programi ‘SSSS’ është vendosur të zbatohet pas sulmeve të 11 shtatorit dhe në vitin 2015, TSA tha se rriti përdorimin e këtyre kërkimeve të rastësishme për të kapur terroristët e dyshuar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here