Kujdes nga kafja që pini! Mund tu shkaktojë vdekjen…

0
327

As kafeja që konsumojmë nuk qenka e sigurt, është ky vendimi që ka dalë Gjykata e Los Angeles në Shtetet e Bashkuara, pasi ka gjetur lëndë të rrezikshme që mund të çojë në përhapjen e një kanceri.

Gjyqtari i Gjykatës së Lartë Elihu Berle lëshoi vendimin e tij të hënën, duke thënë se Starbucks dhe 90 kompani të tjera të kafesë nuk arritën të tregojnë se kafja e tyre nuk është e rrezikshme.

Vendimi pasqyron tentativën e Berle-it të nxjerrë në mars që pritej të qëndronte dhe të verifikohej.

Një grup jofitimprurës paditi prodhuesit e kafesë, shpërndarësit dhe shitësit sipas një ligji shtetëror që kërkon paralajmërime mbi kimikatet që mund të shkaktojnë kancer.

Njëra është acrylamide, një kancerogjen i pranishëm në kafe, shkruajnë mediat e huaja.

Industria e kafesë kishte pretenduar se kimikati ishte i pranishëm në nivele të padëmshme dhe duhet të lirohej nga ligji, sepse rezulton natyrshëm nga procesi i gatimit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here