VIDEO-FOTO/ Prifti i Fierit: Gjergj Kastrioti-Skënderbeu ishte ortodoks

0
258

Kujt besimi fetar i përkiste Gjergj Kastrioti-Skënderbeu?

Në kuadër të vitit kushtuar Heroit tonë Kombëtar Mitropolia e Apolonisë dhe Fierit ka zhvilluar një shërbesë përkujtimore për përvjetorin e vdekjes së Skënderbeut në Katedralen e Shën Gjergjit në qytetin e Fierit.

Gjatë kësaj shërbese kishtare të drejtuar nga Mitropoliti i Apolonisë dhe Fierit, At Dhimitri ka renditur disa fakte dhe prova që sipas tij vërtetonin se Gjergj Kastriot Skënderbeu ishte ortodoks.

Në këtë shërbesë Mitropoliti, Hirësia e tij, Nikolla mbështeti versionin e dhënë nga at Dhimitri për besimin fetar të Heroit tonë Kombëtar, ndërsa shtoi se ai luftoi deri në fund të jetës së tij jo vetëm për mbrotjen e trojeve shqiptare, por edhe të mbarë krishtërimit.

Në shërbesën e mbajtur me rastin e 550 vjetorit të vdekjes së heroit tonë Kombëtar, në Kishën Shën Gjergji, që mban emrin e tij, Skënderbeu është lartësuar si një figurë madhështore.

Image

 

Web Agency, Digital Agency, Web Development Agency

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here