Kur hani një shegë mos ia hidhni lëkurën, por thajeni atë. Lëkura e shegës ndihmon për shumë infeksione në stomak, po ashtu është një mëlmesë e shkëlqyer kundër çrregullimit të zorrëve.
Si përgatitet çaji me lëkurat e thara të shegës :
Vendosni 10-12 gramë lëkura shege në një gotë me 200 ml ujë të zier. Mbulojeni gotën dhe lëreni të qëndrojë për 20 minuta. Më pas mund ta konsumoni pa i hequr lëkurat nga gota. Ky çaj lufton brenda 5 orëve probleme të ndryshme me stomakun dhe zorrët përfshi diarrenë. Brenda 7 ditësh konsumi i rregullt i këtij çaji ju shëron ulcerëndhe kolitin. Megjithatë këtë çaj nuk duhet ta konsumoni çdo ditë, por një herë në dy ditë. Gjithashtu nëse doni ta përsërisni kurën pushoni për një javë dhe niseni përsësi. Nuk duhet të konsumoni alkool gjatë procesit të shërimit. Ky çaj shkatërron të gjithat qelizat patogjene në traktin gastrointestinal, ndërkohë që qelizat e shëndetshme nuk preken. Çelësi për suksesin e këtij çaji qëndron tek raporti lëkura shege-ujë, që duhet të jetë 1:20. Nëse raporti nuk është i saktë mund të ketë efekte anësore si marrje mendsh, dhimbje koke të përziera etj.