LOJËRA INTELIGJENTE: Sudoku Ditor

0
2057

Sudoku është një lloj “puzzle” japoneze, zgjidhja e të cilit bazohet në logjikë, kurse vetë loja ekziston tashmë 1000 vjet. Loja përbëhet nga një fushë e madhe drejtkëndëshe, e ndarë në 81 kuadrate të vogla. Në suazat e kuadratit të madh, janë shënuar 9 seksione të fushave të mëdha 3×3.

Qëllimi i lojës është që të plotësoni të gjitha fushat me numrat nga 1-9. Kushtet e lojës janë që çdo numër duhet të shfaqet pikërisht 9 herë. Problemi është se një numër duhet të shfaqen vetëm një herë në çdo rresht, çdo kolonë dhe çdo seksion të fushave 3×3.

Kjo do të thotë se ju duhet të shkruani numrat: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 dhe çdo numër në një rresht/kolonë/katror mund të shfaqet vetëm një herë. Në fillim të lojës, janë paraqitur numra të caktuar, kurse lojtari duhet të zbulojë se në cilat kuadrate janë numrat e tjerë të përshtatshëm. Sudoku mund të ketë një ose më shumë zgjidhje. Filloni tani te luani me poshte. Pasi ta zgjidhni klikoni lupen per te pare sa te sakte keni qene:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here