Ky është roboti me pamje më reale të krijuar ndonjëherë (FOTO)

0
50

Kinezët kanë krijuar robotin me pamjen më reale prej femre, dhe shpikësi i tij thotë se ky robot është roboti më real që është krijuar ndonjëherë.

E emëruar “perëndesha robot”, Jia Jia duket shumë e njëjtë me një femër të vërtetë prej mishi.

Ajo ka fytyrën me ngjyrë identike të njeriut dhe aktualisht është duke u mësuar që të fitojë aftësi të reja.

Ky humanoid është i pajisur me sy që lëvizin në mënyrë natyrale, të folur me lëvizje të buzëve dhe u referohet krijuesve të saj si “zota”.

Këtë robot e krijoi Chen Xiaoping dhe kolegët e tij në Universitetin e Shkencës dhe Teknologjisë së Kinës, të cilët e bënë publik krijimin e tyre në Hefei, kryeqytetin e Provincës Anhui në Kinë.

Gjatë prezantimit të robotit, Xiaoping e përshëndeti perëndeshën e tij robot, e cila ia kthehu menjëherë,“Po imzot, çfarë mund të bëjë për ju?”.

screenshot-3_1460825344-3946935 33355c7600000578-3542621-image-a-15-1460752826712_1460825252-4052377 33371f8f00000578-3542621-compared-to-previous-interactive-robots-this-humanoid-has-natura-m-2-1460757781821_1460825259-8105642 33371f8700000578-3542621-dubbed-a-robot-goddess-jia-jia-has-the-long-flowing-locks-and-ro-m-1-1460757736909_1460825268-8529736 3337405a00000578-3542621-image-a-14-1460752823090_1460825279-1962693 3337405e00000578-3542621-image-a-12-1460752815263_1460825287-7591260 3337406300000578-3542621-image-a-13-1460752818530_1460825294-6921590

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here