Fshati i mallkuar, cdo shtëpi ka një person me kancer

0
56

Ekspertët e shëndetësisë në Gjermani kanë mbetur të shokuar nga zbulimi se në një fshat me 1500 banorë, ka të paktën një të sëmurë me kancer për cdo shtëpi.

Që nga 2011 ka pasur rritje të rasteve me tumor në masën mbi 50%.

Kërkuesit e Universitetit të Lybekut që hetuan fenomentin të përhapur sidomos me tumore në mushkëri, gjoks, ezofag,mitër,stomak dhe për këtë nuk janë në gjendje të përcaktojnë një shkak.

Madje ata kanë përjashtuar edhe tre centralet e aferta bërthamore dhe një fabrikë toksike bojërash pranë,të fajësuar si shkaku i sëmundjeve të banorëve të Vevelsuthit, pasi ekspertizat nuk treguan për prezence të rëndësishme të lëndëve të dëmshme për shëndetin në zonën pranë.

Megjithëatë banorët nuk janë të bindur nga ekspertizat e para dhe i kanë bërë thirrje autoriteteve shëndetësore në Berlin që të urdhërojnë një tjetër test.

Krytari i fshatit Igno Karstens, i cili ka humbur dy gra nga sëmundja e konsideroi atë si një “mallkim”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here