Foto/Emigrimi në mjerim “Atëherë dhe tani” në një koleksion fotosh

0
34

 

kavaje10-700x228Emigrimi masiv nuk është problem vetëm i kohës sonë. Në dekada, apo në shekuj njerëzit janë shpërngulur në mënyrë masive. Sot, ikjet më të mëdha janë nga Siria, Iraku e vende të tjera në luftë, ndërsa drejtimi kryesor është Evropa.

Greqia, Maqedonia dhe më pak edhe Shqipëria janë portat kryesore hyrëse të ikjeve nga tmerret e luftës. Organizata humanitare UNICEF, e cila ka nisur punën e saj në vitin 1946, pra pas Luftës së Dytë Botërore ka dokumentuar gjatë gjithë këtyre dekadave foto domethënëse.

“Atëherë dhe tani” quhet koleksioni i fotove. Në fotot më poshtë, paraqiten fotografi nga paslufta e dytë dhe tani më shumë se 60 vite më pas. Midis fotografive është edhe një kamp emigrantësh në Kavajë, shkruan Dita.

Organizata ka në qendër të vëmendjes fëmijët, gjithashtu të prekur nga lufta, varfëria dhe një sërë problemesh të tjera.

kavaje

kavaje2

kavaje3

kavaje4

kavaje5

kavaje6

kavaje11

kavaje9