Matura Shtetërore, sot provimi i matematikës

0
42

Maturantët i nënshtrohen sot provimit të detyruar të lëndës së matematikës.

07_07_2014_9912162_Maturantet_provimMbi 46.000 maturantë në të gjithë vendin do t’i nënshtrohen testit për 2 orë e 30 minuta.Testimet janë shpërndarë më heret në shkolla, ndërsa shkollat ruhen me efektivë policie për mbarëvajtjen e testimit.

Testi i matematikës përmban 25 pyetje në total, 12 me zhvillimin dhe 13 me alternativë.Testimi i radhës është ai i 19 qershorit për lëndët me zgjedhje. Provimet e maturës shtetërore janë të nevojshme jo vetëm për mbylljen e arsimit parauniversitar por përcakton edhe hyrjet në universitete.

Rezultatet e testit të gjuhës së huaj janë afishuar në shkolla, ndërsa përgjigjet e letërsisë pritet të publikohen në 12 qershor.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here