Standard.al
Browsing Category

Kulturë

Lulia u dogj flakë…

 Gani Mehmetaj Aventurat e Lulisë / Lulia në 100-vjetorin e pavarësisë u dogj flakë nga zjarri kuqezi. Shtatë ditë e shtatë net…

Lindita na iku

Violeta Murati Në rrugën për Yzberisht, aty ku blloqet e pallateve nuk dallojnë shumë nga njëra-tjetra, ku as rrugët nuk kanë…

Info/kult

“Skënderbeu”, shfaqet premiera e filmit të restauruar Afro 59 vjet pas realizimit të filmit “Skënderbeu”, në premierën e…

Si jo mor Shqiptar i keq

Enkeleda Peti “Si jo mor shqiptar i keq”, ky është një citim nga filmi “Agon”, dhënë premierë dje, dhe që nënkupton një realitet…

Këtu duhet të ndahemi…

Poezi/ Ajo që donte të bënte Ezra Paund në veprën e tij lirike - gjë të cilën e arriti në mënyrë revolucionare - ishte diçka shumë…

Zakoni i skllavërisë

Retro/Një nga publicistët më polemikë të viteve ‘30, Faik Konica, në një vëzhgim socio-kulturor të shqiptarëve, një paralele…

Me dishepujt e Volterit

Vedat Kokona Në Tiranën e viteve tridhjetë, që kishte nja tridhjetë mijë banorë dhe jo pesëqind e ca mijë si sot, kur shkonih e…