Standard.al
Browsing Category

Kulturë

Fantazi si atëherë edhe sot

Ato titullohen “Bukuroshja e fjetur” apo “Mbreti bretkosë”. Rrëfejnë për mrekulli, të drejtën për lumturi dhe triumfin e së mirës.…

Dashuria e Burrit

Riprojektimi i vetvetes si fuqi e derdhur në një lojë konvencionale, të saponisur, krejtësisht në gjendje të kulluar në shqisën e…

Ti zbret nga yjet

Dom Ndre Mjeda, At Vinçens Prenushi dhe At Pjetër Mashkalla në dy variante përkthimi “Ti zbret nga yjet” dhe “Natë e qetë”, këngë…

Fundi

Samuel Beckett Ata më veshën dhe më dhanë para. E dija përse hynin në punë paratë, më duheshin që t'ia nisja. Dhe kur të…

Frustrimet e festivalit

Violeta Murati Festivali i fundvitit në RTSH nuk është më një ngjarje e madhe në vend, si dikur, kur vëmendja e gjithë njerëzisë…