Standard.al
Browsing Category

Kulturë

Territori poetik i Mustafajt!

Përmbledhja me poezi të zgjedhura e Besnik Mustafajt “Legjenda e lindjes time”, botuar në shqip nga “Toena”, doli edhe në italisht…

Jam qejfli…!

Jules Laforgue (1860-1887) u lind më 16 gusht 1860 në Montevideo të Uruguait dhe vdiq më 20 gusht 1887 në Paris. Kur ishte gjashtë…

Bija e Hënës dhe e Diellit

Ish një nënë, kish një djalë. Të vetëm e kish. E donte me përgjëratë. Djali dilte për gjah. Nëna e porositi: - Bir, bir. Gjithë…

Kavilja

Ana Kove “Nimfa e pemës së humbur”, sintezë e një realiteti që ndan ndjesitë midis dy botëve; natyra femërore që…

Info/kult

Lincoln, 12 nominime për Oscar Drama presidenciale amerikane “Lincoln” ka fituar më së shumti nominime për Çmimin Oscar,…