Standard.al

“Kushton vetëm 20 dollarë”, BBC tregon pajisjen që mund t’iu shpëtojë jetën nga COVID-19

0

BBC këshillon që në luftën ndaj COVID-19 kushdo duhet që të ketë një oksimetër. Ky aparat që vlen vetëm 20 dollarë mat nivelin e oksigjenit në gjak në çdo moment edhe në kushte shtëpie.

Pikërisht një nga pasojat pas infektimit me COVID-19 është edhe rënia e oksigjenit në gjak, por në mënyrë të fshehtë.

Kjo quhet hipoksemia e fshehur dhe ka pasoja të rënda kur pacientët dërgohen për kurim në spital, dhe nuk mund të marrin një kurim efektiv.

Në Britaninë e Madhe tashmë ka një skemë që të gjithë të kenë një oksimetër, sidomos grupet me risk të lartë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.