Standard.al

A do të aplikohet një ‘pasaportë vaksine’ në BE? Përgjigjet presidenti i Këshillit Europian: Mund të prodhojë zhgënjim gjigand, nëse…

0

Presidenti i Këshillit Europian, Charles Michel u shpreh ditën e sotme se është ende herët për t’u krijuar një pasaportë vaksinë për të qarkulluar në BE, pasi sipas tij kjo do të sillte një zhgënjim gjigand në Europë dhe jashtë saj.

Në një intervistë me ”Buitenhof”, ai tha se debati ishte “shumë i rëndësishëm”.

”Sidoqoftë, vendimi mbetet te udhëheqësit e BE”, tha ai.

Në një letër për Komisionin Europian kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis kishte kërkuar  një pasaportë vaksinimi.

Por, Mishel tha se pavarësisht marrëveshjes për futjen e një certifikate të tillë në parim, momenti i duhur ende nuk kishte ardhur.

“Nëse futet shumë herët, kjo mund të prodhojë zhgënjim gjigant në Europë dhe jashtë saj”, tha Michel.

I pyetur nëse në të ardhmen, udhëtimi në të gjithë BE-në do të ishte i mundur vetëm për njerëzit që kishin marrë vaksinën, Michel tha se “nuk përjashtoj asgjë”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.