Standard.al

Trafik droge me vlerë 800 000 euro/ Burgim i përjetshëm për dy shqiptarë në Greqi

0

Gjashtë persona u dënuan me burgim të përjetshëm për trafikimin e 42 kilogramëve heroinë, vlera totale e së cilës u përcaktua nga autoritetet në 800,000 euro.

Rasti u zbulua nga policia e Sigurimit Komotini kur pas një operacioni, në shtator 2019, ata arrestuan katër bullgarë dhe dy shqiptarë, të moshës 31 deri 55 vjeç, në Selanikun perëndimor.

Droga e konfiskuar u gjet me ndihmën e një qeni policie në dy makina. Sipas shkresave të çështjes, heroina dyshohet se ishte importuar nga kufiri greko-turk dhe vlerësohet të ketë qenë me origjinë bullgare.

Hetimi policor zbuloi se ai kishte për qëllim trafikimin në Athinë.

Shumica e të akuzuarve e mohuan akuzën, por nuk i bindën gjykatësit e Gjykatës Penale e përbërë nga tre anëtarë të Selanikut që i shpallën ata fajtorë pa njohur rrethanat lehtësuese, duke shqiptuar secilin prej tyre me burgim të përjetshëm

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.