Standard.al

Eksperti kryesor amerikan, Fauci: Britania e Madhe u nxitua me miratimin e vaksinës kundër Covid 19

0

Dr Anthony Fauci, eksperti kryesor i sëmundjeve infektive amerikane, ka thënë se Mbretëria e Bashkuar nuk ishte aq rigoroze sa SHBA në procesin e miratimit të vaksinave Covid-19.

Mbretëria e Bashkuar të mërkurën u bë vendi i parë në botë që miratoi vaksinën Pfizer për koronavirusin.

Mbretëria e Bashkuar nuk e bëri atë me aq kujdes,” i tha ai Fox News. “Nëse shkoni shpejt dhe e bëni atë sipërfaqësisht, njerëzit nuk do të duan të vaksinohen“.

Britania ka mbrojtur procesin dhe tha se vaksina është e sigurt dhe efektive.

Agjencia Rregullative e Barnave dhe Produkteve të Kujdesit Shëndetësor (MHRA) shqyrtoi të dhënat paraprake mbi provat e vaksinave që datojnë nga qershori.

Asnjë vaksinë nuk do të autorizohet për furnizim në Mbretërinë e Bashkuar nëse nuk përmbushen standardet e pritura të sigurisë, cilësisë dhe efikasitetit,” tha rregullatori.

Vërejtjet e Dr. Fauci vijnë ndërsa SHBA regjistron afro 14 milion infeksione totale të Covid-19, me rreth 273,590 vdekje.

Mjeku i lartë ka thënë se besonte se SHBA do të kishin miratimin e vaksinës së shpejti dhe mbrojti Administratën e Ushqimit dhe Barnave dhe procesin e rishikimit të tij.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.