Standard.al

Shehaj: Precedenti i Islandës rrezik edhe për ne, është rrëzuar gjithë reforma në drejtësi

0

E ftuar në Tempora nga Sonila Meço në RTV Ora, Brisida Shehaj, ish-drejtoreshë e Tatimeve u shpreh se këtu është rrëzuar gjithë reforma e drejtësisë dhe Vettingu, duke folur për precedentin e Islandës.

Shehaj: Një lajm tjetër ishte vendimi i gjykatës së Strasburgut. Kjo do të jetë primare edhe Vettingun se do të ketë ndikim në ekonomi, se ligji për devidentin kushtoi rreth 10 miliardë lekë.

Vendimi Strasburgut për Islandën tregon për një procedurë të gabuar jo konform ligjit se duhet të gjykohesh nga një gjyqtar ndërkombëtar. Kjo është bërë edhe në vendin tonë.

Në KPA, se KPK-në e rrëzon Strasburgu, një nga gjyqtarët u dënua për falsifikim dokumentesh dhe 3 të tjerë nuk janë përzgjedhur nga komisione se nuk përmbushnin kriteret.

Këta janë bërë pjesë e KPA-së me propozim të ministrit. Këtu është rrëzuar gjithë reforma e drejtësisë dhe Vettingu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.