Standard.al

Vizat false/192 vite burg për 35 të arrestuarit e operacionit “One if by Land”. Emrat…

0

Gjykata Kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit ka dënuar me 192 vite burg në totall 35 të arrestuarit e opracionit “One if by Land”.

Ata u shpallën fajtorë për dërgimin e më shumë se 300 personave drejt BE, Britani, SHBA dhe Kanada.

Sipas vendimit të GJKKO, këta persona, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, trafikonin shtetas shqiptarë drejt Shteteve të Bashkuara, Kanadasë dhe Anglisë, kundrejt shumave që varionin nga 30 mijë dollarë për në Amerikë dhe Kanada, deri në 10 mijë paund në Angli.

Grupi criminal u shkatërrua ne mars të 2018-së, pas një operacioni që u drejtua nga ish-Prokurori i Krimeve të Rënda, Eugen Beci, në bashkëpunim edhe me autoritetet amerikane dhe ato kanadeze.

Të dënuarit:

 1-Ardian Corri                  8 vite burg;

2-Luan Qyrku                     7 vite burg;

3-Eno Mucollari                6 vite burg;

4-Ardian Gurakuqi           6 vite e 4 muaj burg;

5-Zaim Hysenbelliu          7 vite burg;

6-Arben Kajaçi                   6 vite burg;

7-Genci Osmanaj              5 vite 4 muaj burg;

8-Oltjan Serani                  4 vite burg;

9-Tanush Prenga               5 vite 4 muaj burg;

10-Liri Muçollari               4 vite burg;

11-Fuat Zaimi                     5 vite 8 muaj burg;

12-Nikolin Priska               4 vite burg;

13-Ylber Rama                   4 vite burg;

14-Haki Tarja                      4 vite burg;

15-Bedri Bendaj                6 vite burg;

16-Erenik Avdylli               4 burg burg

17-Nik Bushi                       5 vite 8 muaj burg;

18-Kolë Vushaj                  7 vite e 4 muaj burg;

19-Emiljan Sinjari,            4 vite burg;

20-Alfred Kalaj                   8 vite burg;

21- Mhill Zefi                      6 vite burg;

22-Nosh Volaj                    5 vite e 4 muaj burg;

23-Prel Gjelaj                     5 vite burg e 4 muaj;

24-Sokol Duli                      6 vite e 8 muaj burg;

25-Euglen Dushku            4 vite burg;

26-Leonora Dushku         4 vite burg;

27-Roza Frroku                  4 vite burg;

28-Blerim Brahimi            5 vite 4 muaj burg;

 29-Luigj Shtinja,               5 vite 4 muaj burg;

30-Esat Cakoni                   4 vite burg;

31- Fatos Muja                  5 vite 8 muaj burg;

32-Kreshnik Muja,           5 vite 8 muaj burg;

33- Artur Karaj,                 6 vite burg;

34-Kristian Zallinaj           5 vite e 4 muqj burg;

35-Mensur Selami,          6 vite burg

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.