Standard.al

Pse kimia mes çifteve nuk zgjat gjatë gjithë jetës?

0

Një analizë e divorcit në ShBA tregoi se pothuajse gjysma e çifteve ndahen për shkak të pritjeve joreale.

Keqkuptimet mund të lindin për shkak të aktivitetit të hormoneve në periudhën e parë të marrëdhënieve, ose siç thonë psikologët, periudhës së kimisë.

Kjo fazë mund t’i bëjë njerëzit të verbër, dhe vetëm kur të jetë zhdukur ata do të kuptojnë se partneri i tyre nuk është aq ideal sa mendonin.

Statistikat thonë se kimia në një marrëdhënie nuk ka të bëjë me dashurinë, ka të bëjë me pasionin dhe tërheqjen.

Image

Gjatë studimit , shkencëtarët kërkuan më shumë se 300 njerëz për t’iu përgjigjur pyetjes se çfarë do të thotë kimia në një marrëdhënie për ta.

Rezultatet flasin vetë: vetëm 9% e burrave dhe grave e lidhën këtë periudhë me “dashuri”.

Përgjigjet si “reagimet biologjike” dhe “dëshira e ndërsjellë” u dhanë rreth 3 herë më shumë.

Ju nuk e dini se si ndiheni vërtet për një person.

Image

Siç rezulton, ne mund ta ndajmë dashurinë në 3 faza të dallueshme: epshi, tërheqja dhe lidhja.

Sipas Helen Fisher, një antropolog biologjik në Universitetin Rutgers, faza e parë, të cilën jemi mësuar ta quajmë “kimi”, nuk është asgjë më shumë se puna e estrogjenit dhe androgjenit, hormonet femërore dhe mashkullore që bazohen në motivimin biologjik për riprodhim.

Më pas, mund të dalë se pritjet e të dy partnerëve ishin të gabuara

Image

Vetëm më vonë, kur hormonet janë qetësuar, do të kuptoni se si ndiheni në të vërtetë për njëri-tjetrin.

Ju mund të kuptoni që partneri juaj nuk është aq perfekt sa dukeshin në fillim.

Ndoshta partneri juaj gërhet me zë të lartë gjatë natës ose nuk duket gjithmonë i kuruar.

Ju mund ta mbani pasionin për më gjatë.

Image

Është e mundur të mbash të fortë pasionin në një marrëdhënie, edhe pas periudhës së kimisë.

Mundohuni të veproni sikur të jetë një nga takimet tuaja të para.

Burimi: Bright Side

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.