Standard.al

84 < 37, arithmetikë e rilindur...

0

Nga Vehap KOLA

Në arithmetikën propagandistike të Rilindjes çmimi i energjisë ulet nga 7.7 në 9.5, taksat ulen nga 10% në 13 dhe 23%, dhe 84 është më e vogël se 37.

Edi Rama dhe Plerion Veliaj po qarkullojnë prej disa ditësh një dokument të Bashkisë së Tiranës kur Lulzim Basha ishte kryetar ku thuhet se studimi i Bankës Botërore propozon një çmim prej 12 €/ton për përpunimin në landfill dhe 25 €/ton për pastrimin e mbetjeve të qytetit.
Pra gjithsej 37 euro/ton mbetje.

Këtë kosto ata e krahasojnë me koston e depozitimit në Sharrë sipas projektit të tyre të incenerimit me 29 euro pa TVSh, ose 35 euro me TVSh.
Këtu ER dhe Plerioni fshehin koston e pastrimit të qytetit, 54 €/ton dhe tregojnë vetëm çmimin e përpunimit.

Edhe pse përpunim nuk bëhet, mbetjet që dorëzon në sharrë Plerioni i paguan dy herë: 54 €/ton për t’i pastruar dhe 29 €/ton për t’i depozituar.
Por kur sheh gjendjen e plehrave në qytet dhe faktin që inceneratori nuk është ndërtuar, e kupton se shqiptarët paguajnë 84.4 €/ton por s’marrin as pastrimin, as përpunimin si shërbim.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.