Standard.al

Papa Frençesku pro martesave gay

0

Në dokumentarin “Francesko” i regjizorit amerikane Evgeny Afineevsky , i cili është prezantuar sot në Festivalin e Filmit në Romë, shfaqet Papa Françesku, i cili prek një temë tepër delikate.

Papa Françesku shfaqet në dokumentar në moment kur kryen një telefonatë drejt një çifti homoseksualësh, të cilët kishin edhe 3 fëmijë. Ata i rrëfyen Papës që nuk ndiheshin mirë kur shkon në kishë me fëmijët e tyre sepse ndiheshin të paragjykuar nga pjesa tjetër e shoqërisë.

Ndërsa drejtuesi i Vatikanit u shpreh  që personat e të njëjtën gjini duhet të mbrohen me ligj, dhe duhet që të iu lejohet martesa.

“Çiftet homoseksuale kanë të drejtë të krijojnë familjen e tyre. E askush nuk drudhet të ndërhyjë e të jetë të pakënaqur për këtë. E ajo që duhet të bëjmë është të krijojmë një ligj për martesat civile në mënyrë që ata të jenë të ligjërisht të mbrojtur. E jam përpjekur për t’ia arritur kësaj” tha papa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.